Facem marketing prietenos. Cu cookie-uri si tot ce ne ajuta sa iti dam oferte personalizate si o experienta WOW pe site.

Afla mai multe accesand Politica de utilizare cookies.

Accept Nu accept
Intra in cont
Nu ai cont?
Creeaza cont
Categorii
Site dedicat persoanelor juridice.
Gravura laser

Cum se realizeaza procedeul de gravura cu laser?

Procedeul de gravură cu laser se bazează pe utilizarea unui aparat de gravură care emite un fascicul de lumină trimis pe material, cu care se personalizează obiectele din metal, plastic și lemn. Fasciculul respectiv se deplasează în funcție de modelul realizat de un software specializat, prin vaporizarea unui strat superficial din materialul respectiv. În funcție de adâncimea de inscripționare pe care o stabilești și de reacția materialului la procedeu, gravarea se poate realiza atât superficial, cât și în profunzime. Practic, gravura laser folosește aceeași tehnică precum imprimanta cu jet de cerneală, numai că în cazul de față, jetul de cerneală este înlocuit cu o rază laser.


Ce materiale pot fi personalizate prin procedeul de gravura cu laser?

Prin procedeul de gravură cu laser se pot personaliza o mulțime de materiale dure, indiferent de suprafețele lor, precum lemn, metal, plastic sau plastic metalizat.

Ce aplicatii are gravura cu laserul? 

Gravura cu laser are numeroase aplicații, printre care:

 • Signalistică interioară sau exterioară

 • Aviziere sau tarifare

 • Inscripționări pe cupe, medalioane, trofee sau medalii sportive

 • Ecusoane, pixturi și insigne

 • Inscripționare de obiecte promoționale, precum brelocuri, brichete, tabachere, ecusoane, plăci cu gravură luminoasă, ștampile, agende etc. 

 • Carcase telefoane

 • Căni, sticle sau pahare

 • Bijuterii


În ce domenii se poate folosi gravura cu laser?

Gravura laser își dovedește utilitatea într-o mulțime de domenii, precum:

 • Pentru evenimentele speciale din viața voastră: aniversări, zile de naștere, nunți, botezuri, sărbători, alte ocazii etc. în cazul gravării de cadouri sau pentru personalizarea verighetelor, mărturiilor sau invitațiilor;

 • În Marketing, pentru obținerea de obiecte promoționale din piele, pluș, lemn, plută,, plastic metalizat, plexiglass, sticlă, articole promoționale metalice etc.;

 • În domeniile industriale precum HoReCa, pentru semnalistică sau pentru gravura de obiecte cu logo-ul companiei;

 • În domeniul funerar

 • Auto-Moto, decorațiuni, sport etc.


Care sunt avantajele gravurii cu laser?

Gravura cu laser este o procedură ce are multiple avantaje, printre care enumerăm:

Calitatea excelentă a gravurii, datorată intensității razei și mișcării axelor care sunt controlate de un computer, dar și datorată dimensiunii punctului de doar 0,003 mm;

Rapiditatea procesului de gravură, care asigură o viteză de lucru mare, avantaj mai ales în cazul comenzilor mari;

Detaliile fine ale gravurii, care seamănă cu un desen realizat cu creionul;

Posibilitatea de a grava pe o gamă largă de materiale, precum lemn, plastic, textile, piele, cauciuc etc.;

Rezistența în timp a gravurii;

Diversitatea produselor care pot fi gravate;Gravura Laser versus Gravura Mecanica

În momentul actual, pe piață există două posibilități prin care se poate realiza o gravură: prin tehnica bazată pe laser și cea mecanică, cu vârf diamantat.

Gravura mecanică cu vârf diamantat presupune imprimarea unui model pe suprafețe dure, prin săparea de șanțuri mici pe un suport din material plastic, lemn, metal, sticlă și este ideal mai ales pentru metalele de duritate medie, precum alamă, bronz sau aluminiu, fără acoperiri electrochimice.

Acest tip de gravare este ideală în cazul inscripționării obiectelor din metal și comparativ cu gravarea laser, cea mecanică are o profunzime mai mare, ce poate fi controlată.

În cazul gravării cu laser, realizată cu ajutorul unui fascicul de lumină trimis pe material, adâncimea de inscripționare poate fi variabilă, mai exact superficială sau în profunzime, însă acestea depind în mare măsură de reacția materialului care este gravat. Avantajul gravurii cu laser este că ajută la obținerea de  lucrări cu o acuratețe deosebită, ce au durabilitate în timp.

Gravura cu laser oferă un avantaj major pe lângă cea tradițională, mecanică, și anume viteza de lucru mult mai mare, cât și posibilitatea de a acoperi cerințe de produse unicat, cât și de masă, indiferent de mărime.

Recomandarea noastră este să alegeți tehnica de gravare - laser sau mecanică, în funcție de obiectele pe care doriți să le gravați și în funcție de cantitatea de care aveți nevoie.


Care sunt beneficiile gravurii cu laser?

Gravura cu laser are o mulțime de beneficii, printre care amintim:

 • Imaginile obținute prin gravura cu laser durează timp îndelungat;

 • Gravura este realizată extrem de fină, la cele mai mici detalii;

 • Gravura laser este potrivită și pentru logo-uri de mărime foarte mică;Livrăm materiale personalizate prin gravura cu laser în toate orașele importante ale țării - Cluj, București, Brașov, Iași, Arad, Constanța samd


Lucrările noastre